Hír
2024. augusztus 21.

Mennydörgés és eső a BOROSZLÁNY zárónapján

Kedden este véget ért az öt napos oroszlányi borfesztivál. Az utolsó napra a szervezők meglepetést tartogattak: az első 30 érkezőt egy-egy ingyen borkóstolóval ajándékozták meg.

Igaz, az időjárás is meglepetést okozott, hiszen a négy napon át tartó verőfényes napsütést estére eső, zivatar váltotta.

A zárónap programját Helka és Barna Anikó nyitotta a Borudvarban. Stílszerűen előadták többek között a Borral teli című dalt is, melynek alapját kalocsai csárdás dallam képzi, mely kiegészül egy moldvai musama dallamrészlettel. A két fiatal hölgy alkotta citera-koboz duó kitűnő, egyedi hangzásvilágát énekhangjuk egymásba fonódva támogatja. Erős lelki kötődés és szakmai tapasztalat fűzi őket a népzenéhez, melyben autentikus zenei világ keveredik a klasszikus zenéből hozott alapokkal, így alkotva egy ínyenc, egyedi dallamvilágot. Saját dalaikban olyan témákat dolgoznak fel, melyek mélyen foglalkoztatják az embereket.

Őket követte a szabadtéri színpadon a Folkfonics. A zenekart konzervatóriumot és zeneakadémiát végzett zenészek alapították. Sajátos, sokszínű zenei világukban népdalok, irodalom és saját dallamok keverednek alternatív pop-funk-swing köntösbe bújtatva, finom vonós és fúvós hangzással tarkítva. Előadásaikra éppúgy jellemző a megihletett, csendes, ülős jelleg, mint a táncra invitáló zenék. Ezt bizonyították oroszlányi fellépésük alkalmával is.

Az eredeti tervek alapján hatalmas utcabál zárta volna a VI. BOROSZLÁNYT a tatabányai EnterTrain Party Banddel, azonban az időjárás közbeszólt. Pedig a zenekar és a szervező művelődési ház is nagyon készült.

Az együttes széles repertoárral érkezett, az örökzöld slágerek mellett a mai sikerlisták dalait is örömmel játszották a sátor alá bújt bulizóknak. A színpadon bizonyították, hogy számukra a legfontosabb a minőségi látványon és „hallványon” túl, a közönséggel egybeforrva, egy hatalmas bulit kerekíteni, felhőtlen szórakozást és felejthetetlen élményt nyújtani.

Fotógaléria itt érhetőel.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek