Hír
2024. augusztus 30.

Átadták a felújított főzőkonyhát

Pénteken délelőtt átadták a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában felújított főzőkonyhát.

A megjelenteket – köztük Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselőt, Lazók Zoltán polgármestert és Rajnai Gábor alpolgármestert – dr. File Beáta jegyző köszöntötte.

„Mindig öröm a város életében, ha új fejlesztés valósul meg. Engem ért ma az a megtiszteltetés, hogy néhány gondolat kíséretében átadjam a modern főzőkonyhát” – mondta a polgármester.

Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő–testülete döntést hozott arról, hogy 2021. július elsejétől az alap és középfokú oktatási intézményben tanuló diákokat saját, a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában lévő főzőkonyháról látja el.

Fenti időpontot megelőzően egy hosszútávú, 15 éves szerződéssel a Bakos és Társai Bt. látta el a feladatot. A főzőkonyhán ezen időszak alatt és azt megelőzően is kisebb javítások, karbantartások, állagmegóvó munkák lettek elvégezve.

2021.július elsejével 35 millió forintot biztosított a Képviselő-testület az átvételből eredő kötelezettségekre: berendezések, eszközök vásárlására, ételszállító autó vásárlására, festésre, mázolásra, egyéb javításokra.

A főzőkonyha átlagosan napi 850 tanuló ellátását biztosítja 3-szori, 2-szeri és 1-szeri étkezéssel. Helyben 450 tanuló, a József Attila Általános Iskolában 280 tanuló, a Benedek Elek EGYMI-ben 80 tanuló, míg a Hamvas Béla a Gimnáziumban 40 tanuló étkezik. Ezen kívül a pedagógusok és vendégétkezők létszáma átlagban napi 80 fő.

2024-ben nyílt meg a lehetőség a konyha felújítására, melyhez 26 millió forintot biztosított a Képviselő-testület.

A lefolytatott eljárások után a munkálatokat 2024.június 24-én kezdte meg a Trí-Bau Kft és az általa kiválasztott alvállalkozók.

A felújítás műszaki tartalmában a konyhai helyiségek víz és szennyvíz vezetékeinek javítása, vizes szerelvények bontása, cseréje, oldal és aljzat burkolatok bontása, cseréje, új burkolat felrakása, konyhai villamos berendezések hálózatról történő le és visszaszerelése, villamos hálózat vezetékeinek, kapcsolóinak cseréje, pótlása, meglévő vezetékek burkolatba történő elhelyezése, helyiségek felújítás utáni meszelése, mázolása szerepel.

Egy nagyon időszerű és szükséges feladat elvégzése is megvalósult, még pedig a konyha adminisztratív tevékenységét szolgáló iroda bővítése.

A főzőkonyha eszközbeszerzésre biztosított előirányzatából sikerült a dolgozói öltöző és az iroda bútorzatát kicserélni, a főzőtérbe is új fémszekrény, valamint nagyteljesítményű sütő került beszerzésre.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek