2024. augusztus 31.

Kiállítás, koszorúzás, koncert, felvonulás

A Bányásznapi rendezvénysorozat második napján, augusztus 30-án, az események sora a Bányász Klub és Rendezvényház előtti Szabad-Tér Galériánál kezdődött, ahol Kárai Sándor fotóiból „A csille száll, a mécs lobog” címmel nyílt kiállítás. Az eseményen beszédet mondott Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és Takács Károly, a Bányász Klub Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Ezt követően a Szent Borbála téren lévő „Bányászok”emlékműnél folytatódott a tiszteletadás, ahol az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar térzenéje fogadta a megjelenteket. Lazók Zoltán polgármester és Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő ünnepi beszéde után Kovács Anna szavalata következett, majd a hagyományos koszorúzás zárta a megemlékezést.

Este, a szabadtéri színpadon a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében a platina- és 3-szoros aranylemezes rock és funky zenét játszó Honeybeast adott kitűnő koncertet a szép számú közönség nagy örömére, végül Cirill Táncstúdió és Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar felvezetésében mécseses felvonulás zárta a napot.



Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek