Hír
2024. szeptember 01.

Csilletoló versennyel kezdődött

A bányásznapi rendezvénysorozat harmadik napján, szombaton is tartalmas programok várták a városlakókat Oroszlányban.

Az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar felvezetésében, 10 csapat részvételével délelőtt rendezték meg a Rákóczi Ferenc úton a XI. Csilletoló Versenyt, melyen Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket.

Az embert próbáló versenyen a férfiak között a Tűzoltók gárdája győzedelmeskedett, második lett a Pápai Judo Akadémia, míg a dobogó harmadik fokára a lengyel testváros, Konskie csapata állhatott fel. A nőknél a Nehézbombázók nyertek a Nova Hipp-Hopp, és a Bius Zumba Team csapatát megelőzve. Idén a különdíjat a BDSZ férfi alakulata kapta.

Eközben a régi kosárlabda csarnokban az Oroszlányi Judo Club szervezésében nemzetközi cselgáncs verseny kezdődött, melyet Lazók Zoltán polgármester nyitott meg. A Fekete István Sportcentrumban pedig az OSZE szervezésében – szintén nemzetközi – utánpótlás focikupa zajlott. A sporteseményen a házigazdák mellett a Puskás Akadémia, Kecskéd és a szlovákiai testvérváros, Vágsellye csapata vett részt.

Kora délután a Bányászati Múzeumban dr. File Beáta jegyző védnöksége mellett zajlott a XX.-as aknai bányászok és bányamentők hagyományos találkozója, melynek keretében a megemlékező beszédeket követően a jelenlévők koszorút helyeztek el a "Bányászhősök falánál”, majd az elmúlt évben elhunyt munkatársaikra emlékeztek név szerint a majki bányaüzem volt dolgozóinak emlékoszlopánál.

A délutáni programok a Szent Borbála téren, a szabadtéri színpadnál folytatódtak. A hatalmas vendéglátó sátorban az Oroszlányi Bányász Nyugdíjas Szakszervezet fogadta tagjait, majd a Bányász Klub Közösségi és Rendezvényház szervezésében családi nap kezdődött.

A rendezvénytéren egymást követték a kulturális szereplők. Zumba órát tartott a Bius Team, majd az évek óta visszatérő vendég, Kalap Jakab lépett fel, akit a Silhouette Táncshow produkciója követett.

Záró programként a rendkívül népszerű, EMeRTon és Fonogram díjas rock együttes, a Republic adott fergeteges koncertet a zsúfolásig megtelt téren.



Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek