Hír
2024. szeptember 02.

Főzőverseny és két koncert a zárónapon

A Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar reggeli ébresztőjével indultak a vasárnapi bányásznapi programok Oroszlányban.

Délelőtt a Bányászati Múzeumban baráti társaságok, családok, munkahelyi kollektívák részvételével kezdődött a X. Bányász Ételek Főzőversenye a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében.

A 17 induló csapat ízletes étele a zsűrit is lenyűgözte, nehéz volt döntést hozniuk a finomabbnál finomabb főzetek között. A versenyt végül megosztott 1. hellyel a Két Jocó és a Gee Power csapata nyerte meg, a második helyezést a Gyüttmentek érték el, míg a Bányász Zenekar séfjei lettek a harmadikak.

Közben a Szent Borbála térről elstartolt a „Kerékpározz egy E-bike bringáért!” bányásznapi kerékpártúra az Oroszlányi Tekergők jóvoltából. A 26 km-es Oroszlány-Tatabánya-Oroszlány távon a rekordszámú, 315 induló között a legfiatalabb egy 4 éves kislány, míg a legidősebb egy 87 éves hölgy volt. A távot teljesítők között kisorsolt elektromos kerékpárt Kovács Áron Gellért vihette haza.

Délután és este a Szent Borbála téren, a szabadtéri színpadnál zárult a négynapos bányásznapi programsorozat.

A Cirill Táncstúdió bemutatóját követően Nagy Bogi Live koncertje következett, végül a Rácz Gergő Band adott koncertet Oroszlányban.



Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek