Hír
2024. szeptember 07.

A színek varázsa

E címmel nyílt meg pénteken délután Sztancsik Zsuzsa oroszlányi festőművész kiállítása a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtárban.

Körtvélyfáy Zoltán igazgató köszöntötte a megjelenteket, majd Salamon Gyöngyi, a Környei Művelődési Ház igazgatója ajánlotta a tárlatot az érdeklődők figyelmébe. Megható gondolataiba a „Mostan színes tintákról álmodom” című verset is beleszőtte, hozzátéve, hogy Kosztolányi Dezső a színes szavakkal, míg Sztancsik Zsuzsa a színes festékekkel és az ecsettel alkotott maradandót.

A művészt már gyermekkora óta érdekelte a rajzolás és a festés, melyben rajztanára, Závory Zoltán festőművész nagyon sokat segített. Az élet mégsem a művészeti pálya felé vezette, nyugdíjas éveiben tért vissza festészethez. Különböző technikák megismerése és használata után az olajfestés nyerte el igazán a tetszését.

2012-ben egy budapesti festőcsoport, a „Nyílt Műterem” tagja lett, ahol Ghychy György festőművész felügyelete alatt fejlesztette tovább tudását. Elsősorban tájképeket, csendéletet, városokat, kikötőket, portrékat, tavakat, tengeri képeket fest, de kedveli a régmúlt témáit is.

A festészet öröme megszínesíti a nyugdíjas napjaimat – vallja önmagáról az alkotó.

Képeit igyekszik valósághűen megfesteni, ez a most kiállított művein is tükröződik.

A tárlat szeptember 27-ig tekinthető meg.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek