Önkormányzat
2024. szeptember 19.

Szlovák közmeghallgatás

Szeptember 18-án közmeghallgatást tartott az Oroszlányi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat a Tájházban.

Az összejövetelen két napirendet vázolt Bekéné Sziráki Marianna elnök-helyettes.

Elsőként tájékoztató hangzott el az elmúlt évi közmeghallgatástól az idei közmeghallgatásig megvalósult kulturális rendezvényekről, majd az Oroszlányi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat 2025 évre tervezett programjainak ismertetésére került sor.

Az elmúlt egy év tartalmas összefoglalója is igazolja, hogy az oroszlányi szlovák hagyományápolók aktív közreműködői voltak a város kulturális életének.

Tavaly október közepén a Tájházban iskolások, óvodások, civil szervezetek részére tartottak szlovák műhelymunkákat csapat építő programokkal, ahol bemutatták az ősök őszi munkálatait, a régi szlovák ételek gasztronómiáját. Október végén az evangélikus temetőkertben megtartották a Halottak napi hagyományos istentiszteletet, decemberben megrendezték a Szlovákok Napját a Rákóczi Kultúrházban.

Idén januárban batyus farsangi bált szerveztek a Hamvas Béla Gimnáziumban, februárban immár kilencedik alkalommal rendezték meg a siskasütő versenyt, márciusban a babicskázást. Júniusban részt vettek a Haraszthegyi pikniken, társszervezői voltak Pajtafesztiválnak, valamint az augusztusi Falunapnak.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek