Hír
2024. szeptember 20.

Bringás reggeli és uzsonna Oroszlányban

Idén szeptember 16. és 22. között huszonharmadik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre egyre népszerűbb Magyarországon.

A társadalom környezettudatosságát erősíteni hivatott rendezvénysorozat felhívja a figyelmet a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra, a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására, a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire, a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

A Mobilitási Hét keretében az önkormányzatok bemutathatják a fenntartható mobilitás érdekében tervezett közlekedéspolitikai kezdeményezéseiket és már megvalósított legjobb megoldásaikat. Ráirányíthatják a polgárok figyelmet azokra a negatív hatásokra, (levegőszennyezés, zaj, zsúfoltság, balesetveszély stb.), amelyet a jelenlegi túlmotorizált közlekedés okoz a városi környezetben és a településen élők életminőségben. Részt vehetnek egy egész Európára kiterjedő kampányban, melyet valamennyi csatlakozó városban közös cél és azonos tartalom jellemez, hangsúlyozhatják a fenntartható városi közlekedés iránt helyi elköteleződésüket és hosszú távú kötelezettségként vállalhatják új, klíma- és környezetbarát közlekedéspolitikai intézkedések bevezetését.

Az idei, 2024. évi mottó: "Mindannyiunké a tér" arra hív mindenkit, hogy közösen döntsük el, miként használjuk a közterületeket és gondoskodjunk arról, hogy mindenki – különösen a gyalogosok és a kerékpárosok – kellemes környezetben, biztonságosan és kényelmesen közlekedhessen.

A Mobilitási Hét keretében szeptember 19-én, Oroszlányban a kerékpárral, rollerrel érkezőket reggelivel várták a Hunyadi Mátyás, valamint a József Attila Általános Iskola előtt, majd délután uzsonnával a Szent Borbála téren.

A program szeptember 20-án folytatódik, 7:00-8:00 között startol Bicibusz, amelynek keretében a gyerekek szervezett módon, csoportosan, előre meghatározott útvonalon és időpontban biciklivel, rollerrel mennek iskolába, felnőtt kísérettel.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek