Hír
2024. szeptember 23.

Folytatódik a felmérés

Központi Statisztikai Hivatal önkéntes adatszolgáltatáson alapuló Időmérleg adatfelvételt hajt végre 2024 áprilisa és 2025 márciusa közötti időszakban, többek között Oroszlányban.

A felmérés a 10 és 84 év közötti lakosság életmódját, életkörülményeit, időfelhasználását vizsgálja. A legutóbbi felvétel több, mint 10 évvel ezelőtt készült, ezért különösen fontos, hogy friss, pontos és megbízható adatok álljanak rendelkezésre az emberek időfelhasználásáról.

Az adatgyűjtés 242 településen zajlik. A Magyarországon felkeresendő kb. 36 000 személy kijelölését véletlenszerű kiválasztással hajtják végre. Az adatgyűjtés során a KSH megbízásából a Statek Kft. fényképes igazolvánnyal rendelkező kérdezői keresik fel a válaszadókat. Minden sikeres személyes vagy telefonos interjút követően a válaszadó 5000 forint értékű ajándékutalványt kap postai úton.

Adatszolgáltatásra lehetőség van a kérdőív weben keresztüli kitöltésével is. Az interneten válaszolóknak a kérdőív és a napló együttes kitöltéséért 10 000 forint értékű vásárlási utalványt küldenek.

A Központi Statisztikai Hivatal minden adatot a hazai és az európai uniós adatvédelmi és statisztikai jogszabályok (a 2016. évi CLV. törvény és a 2016/679 EU-rendelet) rendelkezéseivel összhangban, bizalmasan kezel. A válaszadók személyes adatait a jogszabályoknak megfelelően védi. A résztvevők válaszaiból kizárólag névtelen, összesített statisztikák készülnek, amelyekből a felvételben résztvevők nem azonosíthatók.

Az adatkezelési tájékoztató elérhető a felmérés weboldalán: www.ksh.hu/idomerleg

A lakosság részére hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766 (3-as mellék) telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu e-mail-címen adnak további felvilágosítást.

Az adatgyűjtéssel és eredményekkel kapcsolatos információkról szintén a www.ksh.hu/idomerleg weboldal nyújt tájékoztatást.



Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek