Önkormányzat
2024. szeptember 27.

Elköszönt Lazók Zoltán

Szeptember 26-án tartotta meg munkaterv szerinti, egyben a 2019-2024 ciklus utolsó képviselő-testületi ülését Oroszlány Város Önkormányzata.

Az előterjesztésben 16 napirend szerepelt, melyek közül kettőt zárt ülésen tárgyaltak a városatyák.

Elsőként 15 pontban tájékoztató hangzott el a két ülés között történt fontosabb eseményekről, majd a 2024. évi költségvetés módosítását, a közterületek rendjéről és használatáról szóló önkormányzati rendelet módosítását, továbbá a helyi közutak forgalmi rendjéről szóló önkormányzati rendeletet hagyta jóvá a grémium.

Elfogadták a város 2023. évi környezeti állapotáról szóló tájékoztatást, majd Településrendezési Tervvel és önkormányzati ingatlanvagyonnal kapcsolatos döntéseket hoztak.

A testület - Papp Péter képviselő javaslatára - egyöntetűen elutasította a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár könyvtárhasználati szabályzatának módosítására tett kérelem azon pontját, mely - az intézményvezető kezdeményezésére – az 1.000 Ft-os könyvtári beiratkozási díjat, 70%-os emeléssel, 1.700 Ft-ra kívánta növelni.

Támogatták viszont az Önkormányzati Szociális Szolgálat Szervezeti és Működési Szabályzatának, valamint a szervezeti egységek szakmai programjának módosítását, döntöttek a megüresedett önkormányzati bérlakások hasznosításával kapcsolatosan.

Egyhangúan elfogadták a „Jó tanuló - jó sportoló” cím elnyerésére irányuló pályázat kiírását, megszavazták a gyermek háziorvosi körzetekkel kapcsolatos, valamint a magyar-szlovák Kisprojekt pályázatok benyújtásával kapcsolatos előterjesztéseket.

A nyílt ülés a kérdés, interpelláció napirenddel zárult, melynek végén Lazók Zoltán polgármester megköszönte a képviselők, a testületi munkát segítő külsős bizottsági tagok, jegyző asszony, a hivatal valamennyi munkatársának, az intézményvezetőknek, az intézmények valamennyi munkatársának, a társhatóságok vezetőinek a 2019-2024-es önkormányzati ciklus alatt végzett munkájukat. Az újonnan felálló testületnek pedig eredményes munkát kívánt.

Zárt ülésen Oroszlány közműves szennyvízelvezetés és -tisztítás víziközmű-szolgáltatási ágazatát érintő, 2024. évi Gördülő Fejlesztési Tervének módosítását, és a 2025. évi Gördülő Fejlesztési Tervet, valamint a Majki Műemlékegyüttes hasznosítására vonatkozó ÉKM Miniszteri felhívást tárgyalták.

A részletes előterjesztések itt olvashatóak: Testületi ülések


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek