Sport
2024. október 08.

Oroszlányi éremeső súlyemelésben

Oroszlány adott otthont a Huszka Mihály emlékversenynek, amelyen természetesen az OSZE is képviseltette magát. Nem is akárhogyan!

A múlt hétvégén tartották a Huszka Mihály emlékversenyt városunkban. A tehetséges súlyemelők különböző korcsoportokban mérettették meg magukat.

— A rendezés kiválóan sikerült, a legnagyobb létszámmal kisbériek jelentkeztek, az OSZE, vagyis Oroszlány négy arra érdemes versenyzővel vett részt — emelte ki Bagócs János világ- és Európa-bajnok súlyemelő, edző.

A tíz esztendős Vadász Krisztina a leány korcsoportban megjavította a legjobb teljesítményét mindkét fogásnemben. A 36 kilogrammos súlycsoportban 24 kilogrammot szakított és 33 kilogrammot lökött, ezzel összetettben 57 kilogrammot ért el. Ez a nagyszerű teljesítmény megfelel a tizenöt évesek harmadosztályú szintjének.

A tizenegy éves Német Rudolf a fiúk korcsoportjában, a 81 kilogrammos súlycsoportban 44 kilogrammot szakított, valamint 55 kilogrammot lökött. Összetettben 99 kilogrammot teljesített, és eredményével beállította a legjobb teljesítményét.

A serdülő 73 kilogrammosok között a tizennégy esztendős Krasznay Levente 58 kilogrammot szakított, továbbá 73 kilogrammot lökött, ezzel megjavítva az összetett legjobb teljesítményét 131 kilogrammra.

Végh Koppány szintén tizennégy évesen (serdülő 89 kg) 51 kilogrammot szakított és 70 kilogrammot lökött. Így ő is megjavította a legjobbját az összetettben elért 121 kilogrammal.

A remek eredményeknek köszönhetően mind a négy versenyző az első helyen végzett.

— Gratulálok a versenyzőknek, és megköszönöm a szülőknek az odaadó segítségüket a verseny lebonyolításával kapcsolatban, továbbá köszönet a bíróknak és alapozónak, valamint gratulálok minden résztvevő versenyzőnek és edzőiknek — hangsúlyozta Bagócs János.

fotó: beküldött/OSZE Súlyemelő Szakosztály


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Takács Károly
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek