Önkormányzat
2024. október 11.

Megalakult az új képviselő-testület

Csütörtök délután megtelt a polgármesteri hivatal tárgyalóterme, hiszen sokan voltak kíváncsiak az új testület alakuló ülésére.

A himnusz közös eléneklése után a Helyi Választási Bizottság elnöke, Németh Gábor ismertette a június 9-i önkormányzati választás eredményeit. Kiemelte, hogy az előző, 2019-es önkormányzati választáshoz képest, mintegy tíz százalékkal nagyobb volt most a részvételi arány városunkban. A Fidesz-KDNP 5, az OLPK 5 és a Mi Hazánk 1 képviselője kapott széket az új testületben.

Ezt követően az önkormányzati képviselők és a polgármester is letették az esküt.

A ünnepi eseményen részt vett dr. Kancz Csaba, Komárom-Esztergom vármegye főispánja, valamint Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő.

Az alakuló ülésen kilenc napirendi pontot tárgyaltak.

- Az eredeti forgatókönyv szerint zajlottak le az események, amelyet köszönök az előkészítésben résztvevőknek és a kompromisszumot megértőknek - hangsúlyozta Takács Károly polgármester az ünnepi ülés után, mert a döntések nagyobb részét egyhangúlag hozták meg.

A képviselő-testület elfogadta azt a javaslatot, miszerint a három állandó bizottságból csak kettő bizottság maradjon: a Pénzügyi és Humán Bizottság, valamint a Város- és Gazdaságfejlesztési Bizottság. Ezenfelül megalakult egy munkacsoport, amely a közbeszerzésekkel foglalkozik. Ebben minden érintett frakció, tanácsnok és bizottsági elnök is részt vesz, természetesen szakmai támogatással.

- Mindenki lehetőséget kapott. Gyakorlatilag minden önkormányzati képviselő lehet egyben bizottsági tag is.

Az ünnepi ülésen két főállású alpolgármestert választottak: Gerenday Zsuzsanna képviselőasszonyt, aki egyben a polgármester megbízott helyettese, és Mók Attilát, aki szavazati joggal nem rendelkezik a képviselő-testületben.

A megválasztott alpolgármesterek, bizottsági tagok és a tanácsnokok is ünnepélyesen elmondták esküjüket. De döntöttek a volt főállású polgármester végkielégítéséről, továbbá a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2025. évi fordulójához való csatlakozásról.

Takács Károly hivatalos facebook oldalán tájékoztatta a lakosságot a jövőbeni tervekről.

- A munkánk alapvető célja a város fejlesztése. A közállapotok sokkal magasabb szintre hozása, tehát én nem ígérhetek mást, csak rengeteg munkát annak érdekében, hogy Oroszlány előre haladjon.



Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Takács Károly
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek