Hír
2023. június 06.

A pedagógusokat köszöntötték

Oroszlány Város Önkormányzatának szervezésében, pedagógus nap alkalmából elismeréseket adtak át hétfőn délután a Hamvas Béla Gimnázium dísztermében.

„A néptanító szívét vasból alkotta az Isten, hogy elbírja azt a sok kegyetlen lábat, amivel a sorsa meggázolja – írta Gárdonyi Géza. Én ezzel a mélyen megfontolandó gondolattal köszöntöm Oroszlány pedagógusait. Magyarországon 1952 júniusa óta köszöntik a felnövekvő ifjúság pallérozóit, akkor adták át először a kiváló tanítói és tanári okleveleket az ország legjobb oktatóinak. Pedagógusnak lenni valóban olyan hivatás, amit a szívük szerint választanak az emberek. Kitartást, odaadást, hozzáértést igénylő, kemény munka ez, amelynek gyümölcsei, a fiatal nemzedék tagjai drága kincset jelentenek - bölcsességgel, együttérzéssel és emberséggel gazdagítják világunkat!

Lev Tolsztoj így ír a nemzet napszámosairól: Ha egyszer a pedagógus szereti a munkáját, akkor jó pedagógus lesz. Ha szereti tanulóit úgy, mint apja és anyja, akkor jobb pedagógus lesz annál, mint aki minden könyvet elolvasott, de nem szereti sem a munkáját, sem a tanítványait. Ha pedig egyesíti önmagában munkájának, s tanítványainak szeretetét, akkor válik tökéletes pedagógussá” - mondta köszöntőjében Lazók Zoltán polgármester.

A rendezvényt kulturális műsorok színesítették, melyben közreműködött a József Attila Általános Iskola, a Hamvas Béla Gimnázium és a Bakfark Bálint Alapfokú Művészeti Iskola.

Az eseményen Lazók Zoltán polgármester a kiváló munkát végző aktív pedagógusoknak, intézményvezetőknek, majd ezt követően Rajnai Gábor alpolgármester a nyugdíjba vonuló tanároknak köszönte meg sok éves tevékenységüket.

A városi pedagógusnapon készült fotógaléria itt tekinthető meg: https://oroszlany.hu/media/fototar/2023/06/05/varosi-pedagogusnap

A elismerésben részesültek és nyugdíjba vonulók névsora a mellékletben olvasható.



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek