Önkormányzat
2024. június 04.

Lakossági fórum

Településrendezési Terv módosításával kapcsolatos lakossági fórumra várták az érdeklődőket június 3-án, az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermébe.

Az idén 70 éves Oroszlány folyamatosan fejlődik. A fórumon elhangzott, hogy a város belterületén, két helyen merült fel építési igény. Ezekre a területekre a szabályozási paramétereket kismértékben módosítani kell.

A tervezési feladatok a következő városrészeket érintik:

  • Városközpont területe (872/2, 880, 878/3, 878/21 hrsz.)

Az Oroszlányi Sport Egylet tulajdonában lévő Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok a 878/3 hrsz-ú ingatlanon található. Az OSE a sportcsarnokra emeletráépítést tervez, melyhez a szabályozás módosítására van szükséges. A fejlesztéshez a beépítési paraméterek felülvizsgálata is szükséges. Az önkormányzat a 24/2024. (II.29.) KT határozatával támogatta az építmény magasságra vonatkozó előírások módosítását.

  • Tóparti lakóterület (2018/9-10,2018/16-19 hrsz.)

Az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. a hozzájuk tartozó 2018/18 és 2018/19 hrsz-ú ingatlanok területének reális hasznosítását kívánja megvalósítani. A jelenlegi erőírásokban meghatározott teleknagyság méret nem megfelelő, mivel a beépíthető területek jelentősen csökkentek a meglévő társasház részére biztosított szolgalmi út, parkoló területek és a közművek miatt. Ezekkel kapcsolatosan kérelmezték a beépítési paraméterek felülvizsgálatát, amit az önkormányzat a 43/2024. (III.21.) KT határozatával támogatott.

A fórumon az önkormányzat képviseletében Óváriné Szeglet Erzsébet a városfejlesztési- és üzemeltetési osztály vagyonhasznosítási ügyintézője, míg a tervezők részéről Auer Jolán és Leel-Őssy Zsolt adott tájékoztatást a településtervek tartalmáról, valamint részletesen ismertették a rendezés alá vont területeket érintő módosítási elképzeléseket.



Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek