Tánc-Zene
2021. December 31.

Fergeteges előszilveszter

Hagyomány Oroszlányban, hogy a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár december 30-án, minden évben hatalmas előszilveszteri bulival lepi meg a városlakókat. Nem volt ez másként idén sem, hiszen egy fergeteges partival búcsúztatták az óévet.

Sport
2021. December 31.

Vereséggel zártak

12 pontos vereséggel zárta az idei évet az MVM-OSE Lions férfi felnőtt kosárlabdacsapata.

Egészség
2021. December 31.

Sokan adtak vért

122-en nyújtották önzetlenül karjukat december 30-án a Magyar Vöröskereszt által szervezett idei utolsó véradáson az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kamaratermében.

Kék hírek
2021. December 29.

Évente ötven tűz tűzijáték miatt keletkezik

Szilveszter éjjel átlagosan ötven olyan tűzesethez riasztják a tűzoltókat, amelyet tűzijáték okoz. Többnyire kisebb tüzek keletkeznek, de minden évben előfordul két-három nagyobb, akár többmilliós kárt okozó tűz is. A leggyakrabban fenyők, tuják és szeméttárolók gyulladnak ki, de nem ritka az sem, hogy egy rakéta erkélyen landol, vagy egy szoba ablakán berepül, és ott tüzet okoz.

Hír
2021. December 29.

Módosul a vasúti menetrend

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása alapján 2022. január 3-tól 16-ig a Szárliget – Tatabánya állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Tatabánya – Oroszlány vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Sport
2021. December 27.

A hosszabbítás döntött

Az alapszakasz 13. fordulójában a Szolnoki Olajbányászhoz látogatott az MVM-OSE Lions kosárlabdacsapata. A mérkőzést hatalmas izgalmak közepette, hosszabbítás után a hazai bajnok aspiráns gárda nyerte meg.

Ünnep
2021. December 24.

Szenteste és karácsony

A karácsonyt megelőző este szenteste, december 24. napja. Régen fő jellemzője a várakozás volt: a böjtös, egyszerű vacsora után meghitt családi együttlétben teljesedett be az adventi várakozás.


Találatok száma: 68db

Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek