Hír
2023. September 22.

Kertünk őszi kincse a dió és a mogyoró

Az ősz talán az esztendő legszínesebb és leggazdagabb évszaka. A fák levelei ezernyi színben pompáznak, különleges, csak ebben az évszakban érezhető hangulatot teremtve.

Önkormányzat
2023. September 22.

Sok a megoldásra váró probléma

Közmeghallgatást tartott Oroszlány Város Önkormányzata csütörtökön délután a Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében, ahol a települési képviselők, osztályvezetők, a város intézményeinek képviselői mellett civil érdeklődők is jelen voltak.

2023. September 21.

Béke Nemzetközi Napja

1981-ben az ENSZ Közgyűlésének nyitónapján született meg a döntés, hogy minden év szeptemberének harmadik hetében ünnepeljük a Béke Nemzetközi Napját. Egy 2001-es határozat értelmében azonban 2002 óta szeptember 21-én tartjuk ezt a napot, ami nem csak a béke, hanem a fegyverszünet és az erőszakmentesség napja is egyben.

Évforduló
2023. September 21.

Drámai ankét

A Magyar Írók Szövetségének kezdeményezésére 1984-től minden évben szeptember 21-én ünnepeljük "A magyar dráma napját" annak emlékére, hogy 1883-ban ezen a napon volt Madách Imre: Az ember tragédiája című drámai költeményének ősbemutatója a Nemzeti Színházban.

Évforduló
2023. September 20.

Gyermekek világnapja

A gyermekek világnapját 1954 óta az UNICEF kezdeményezésére tartjuk szeptember 20-án. Ezen a napon a gyermekekre figyelünk, támogatásukra, védelmezésükre és az 1959. évi ENSZ-deklarációban megfogalmazott jogaikra hívjuk fel a figyelmet.

Évforduló
2023. September 20.

Kulturális Örökség Napja

1984-ben Franciaországban, Történelmi Műemlékek Nyílt Napja címmel egyedülálló kezdeményezés indult útjára azzal a céllal, hogy a kiemelkedő, széles érdeklődésre számot tartó műemlékek, épületek nyissák meg kapuikat, és ingyen, lehetőleg szakszerű vezetéssel fogadják a kíváncsi látogatókat. A kezdeményezéshez Magyarország az elsők között csatlakozott.

Hír
2023. September 19.

Reggelivel várták a bringásokat

Idén szeptember 16. és 22. között, immár huszonkettedik alkalommal rendezik meg világszerte az EURÓPAI MOBILITÁSI HETET, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampányának hazai koordinátora 2023-tól az Építési és Közlekedési Minisztérium.


Találatok száma: 49db

Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek