Koronavírus

Koronavírus
2022. February 11.
Mintavételi Pont nyílik Oroszlányban

Február 11-től PCR Mintavételi Pont kezdi meg működését az Oroszlányi Szakorvosi- és Ápolási Intézet hátsó parkolójában.

Koronavírus
2022. January 18.
Terjed az iskolákban az omikron

Egyre több általános iskolában állnak át digitális oktatásra, rengeteg osztály kényszerül otthon tanulni.

Koronavírus
2022. January 13.
A védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá alakul február közepétől

Kizárólag oltási igazolványként lesz érvényes a védettségi igazolvány 2022. február 15-étől, és az minősül majd oltottnak, aki megkapta addig a három oltást (18 év felettiek esetén), vagy a második oltást hat hónapon belül vette fel – hangzott el a ma délelőtti kormányinfón.

Koronavírus
2022. January 05.
Januárban több oltási akció is lesz

Az eddigi oltási akciók sikerére és az omikron vírusvariáns magyarországi megjelenésére tekintettel januárban több kampány is lesz a megyei kórházi oltópontokon és a járási székhelyek szakrendelőiben, amikor ismét előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet majd kérni a vakcinát.

Koronavírus
2021. December 11.
Magas a fertőzöttek száma a városban

Az elmúlt egy hónapban négyszeresére emelkedett a pozitív esetek száma. Sajnos több halálesetről is tudunk. A házi orvosok is az oltásra bíztatnak. A hétvégén még regisztráció nélkül működik az oroszlányi oltópont is, minden nap 7-19 óra között.

Koronavírus
2021. November 19.
Ismét szigorítások lépnek életbe

A Magyar Közlöny 209. számában megjelent a Kormány 633/2021 (XI.18.) rendelete a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet módosításáról.

Koronavírus
2021. November 18.
Jövő héten lesz az oltási akcióhét

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány 2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon.

Koronavírus
2021. November 03.
Oroszlány polgármestere nem írja elő a munkavállalóknak az oltást

A kormány csütörtök este megjelent rendelete értelmében a munkáltató előírhatja a munkavállalók számára a koronavírus elleni védőoltást. A polgármesteri hivatalok és önkormányzati fenntartású köznevelési, szociális, kulturális és egyéb intézmények esetén a döntés a polgármesteré.

Koronavírus
2021. October 30.
VOLÁNBUSZ közlemény

A VOLÁNBUSZ Zrt. járatain a koronavírus terjedésének fékezése, az emberi élet és egészség védelme, valamint a csütörtöki Kormányrendelet betartása érdekében kötelező a maszkviselés:

Koronavírus
2021. June 09.
Vége a járvány harmadik hullámának

Az oltásoknak köszönhetően véget ért a koronavírus-járvány harmadik hulláma Magyarországon - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján, írja az MTI.

Koronavírus
2021. May 23.
Nyit az ország: meg van az 5 millió beoltott!

A Magyar Közlönyben megjelent a rendelet a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések módosításáról. A jogszabály felsorolja a döntéseket, amelyek az 5 milliomodik beoltott után lép életbe, mely szombattól már hatályos:

Koronavírus
2021. May 08.
Hétfőn kinyit az uszoda is

A Csobbanó Oroszlány Város Uszodája tájékoztatja Kedves Vendégeit, hogy 2021. május 10-én reggel 6 órától megnyitja kapuit.

Koronavírus
2021. April 15.
Friss járvány- és oltásügyi adatok

Oroszlányon az elmúlt 1,5 hét alatt 106 új megbetegedést regisztráltak, 7-en pedig sajnos meghaltak. Az áldozatok közül ketten nagyon fiatalon.

Koronavírus
2021. April 15.
Jövő héten nyithatnak a teraszok

Jól halad az oltás Magyarországon, elérte a 3 milliót. A kormány az újraindítás következő lépcsőfokát 3,5 millió beoltott emberben határozta meg.

Koronavírus
2021. March 29.
Megvan az újranyitás menetrendje

Szombat délután megjelent a Magyar Közlönyben a védelmi intézkedések meghosszabbításáról, valamint a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról, illetve az oktatási intézmények megnyitásáról szóló rendelet.

Koronavírus
2021. March 26.
Rendkívüli intézkedés a buszokon

A járványügyi helyzetre való tekintettel, az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében a Volánbusz rendkívüli intézkedést vezet be: a közszolgáltatás folyamatos fenntartása érdekében március 29-től, hétfőtől valamennyi járatán felfüggeszti az első ajtós felszállást, a járművezetőket pedig kordonnal határolja el az utastértől.

Koronavírus
2021. March 26.
Járványhelyzet

Mióta a koronavírus járvány elkezdődött, hiányosak az önkormányzat által kapott adatok. A polgármester kapja meg a településen hivatalosan házi karanténban lévők számát, illetve egy összesített fertőzött számot: azokét, akik az Oroszlányi Járásban összesen pozitív tesztet produkáltak.

Koronavírus
2021. March 18.
Ezekben a városokban súlyos a helyzet

Ismét megosztotta a szennyvízvizsgálatok eredményeit a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). Az elmúlt napokban vett minták alapján elmondható, hogy a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben kimutatható koncentrációja meghaladta a második hullám csúcsértékeit.

Koronavírus
2021. March 16.
A háziorvos is felírhatja

A járvány súlyosbodása miatt már nem csak a kórházakban adható, hanem a háziorvosok is felírhatják a vírusellenes, úgynevezett favipiravir hatóanyagú gyógyszert.

Koronavírus
2021. March 13.
Ezek jelezhetik, hogy elkaptuk a koronavírust

Nemcsak az idősek, hanem a fiatalabbak is súlyosan megbetegedhetnek a koronavírus-fertőzés miatt - hívta fel a figyelmet a koronavirus.gov.hu, ahol ismét közzétették a COVID-19 jellemző tüneteit.

Koronavírus
2021. March 12.
Karantén helyzet

A március 12-i adatok alapján az Oroszlányi Járásban összesen 96 fő van karanténban, akik közül 17 személynek pozitív a tesztje.

Koronavírus
2021. March 11.
Átszervezik a szakrendeléseket

A Szent Borbála Kórház tájékoztatása alapján, a járványhelyzet rosszabbodása miatt korlátozó intézkedéseket vezetnek be megyeszerte az egészségügyi intézményekben, melynek a tatabányai régióra eső része március 12-től az alábbi:

Koronavírus
2021. March 11.
Önkormányzati segítség a regisztrációhoz

Az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal felhívást tett közzé, melyben segítségnyújtást biztosítanak a koronavírus elleni védőoltás regisztrációjához.

Koronavírus
2021. March 09.
Oroszlányi helyzetjelentés

Hétfőtől léptek életbe a vírusvédekezéssel kapcsolatos újabb szigorítások. Kötelező a maszkviselés minden közterületen, kivétel nélkül. Figyeljenek arra, hogy a szociális érintkezés során a 1,5-2 méter védőtávolságot továbbra is minden esetben tartsák meg!

Koronavírus
2021. March 01.
A maszkviselés szabályai Oroszlányban

Lazók Zoltán polgármester 2021. március 1.-i határozata alapján - a 27/2021. (I.29.) Kormányrendelettel kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel - továbbra is kötelező a maszkhasználat Oroszlányban:

Koronavírus
2021. February 21.
Karantén helyzet

A február 20-ai adatok alapján az Oroszlányi Járásban összesen 110 fő van karanténban, akik közül 31 személynek pozitív a tesztje.

Koronavírus
2021. February 12.
Komárom-Esztergom megyében jól halad az immunizálás

Folyamatosan zajlik – a rendelkezésre álló vakcina mennyiségétől függően – legidősebb regisztrált honfitársaink, valamint az 59-18 év közötti krónikus betegségben szenvedők koronavírus elleni oltása.


Találatok száma: 233db
Elérhetőségeink
 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek